Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.07.12)

Pénzcentrum2019. július 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.07.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.07.12).

36 órás előrejelzés

Pénteken kezdetben keleten még kisüthet a nap, majd a felhős időben az északkeleti régiók kivételével több helyen eső, zápor várható, nyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként átmenetileg feltámadhat a nyugatias szél. Hajnalban 9-17 fokig hűl a levegő, délután legfeljebb 20-26 fok valószínű, nyugaton lehet hűvösebb. Szombaton továbbra sem tér vissza a hőség, egy hidegfront nyomán sokfelé zivatarok tarkíthatják az időjárást. A nyugatias szél többfelé feltámad, északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik. 20-27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken az északkeleti régiók kivételével mindenütt elfordulhat kisebb eső zápor. Nyugaton kialakulhat egy-egy zivatar is. Ezek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók, zivatarok térségében romolhat a látástávolság, feltámadhat a szél. A légmozgás ezt leszámítva többnyire mérsékelt marad, csak a középső tájakon kísérhetik élénk lökések a nyugatias szelet. Ez kis mértékben ronthatja a járművek egyensúlyát. A korai napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken kettős fronthatás lesz jellemző. Mind a meleg-, mind a hidegfront-érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak a görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, emellett migrénes fejfájásra is készülni kell. A legintenzívebb panaszokra a Dunántúlon élők készülhetnek, ezeken a területeken a front hatására erősen változékonnyá válik az idő. Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezíthetik. Érdemes kerülni a megterhelő tevékenységeket. A Dunántúlon a nyirkos és hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai szintén felerősödhetnek. Ajánlott minél több szezonális zöldség, gyümölcs, könnyű ételek fogyasztása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,