Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.07.10)

Pénzcentrum2019. július 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.07.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.07.10).

36 órás előrejelzés

Szerdán kevés napsütésre ugyan mindenhol számíthatunk, de hajnalban délnyugaton, napközben pedig északkeleten eredhet el az eső. Továbbra is élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. Helyenként 10 fok alá csökkenhet reggel a hőmérséklet, délután 22-27 fokot mérhetünk. Csütörtökön elszórtan az északi, északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Nyugaton felhősebb, másutt többnyire napos idő valószínű. Marad az élénk északnyugati szél, többfelé erős lökésekkel. Hűvös reggel után 22-27 fok várható, az alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetjük.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán hajnalban délnyugaton lehet gyenge eső, zápor, majd napközben legfeljebb északkeleten eredhet el az eső. Errefelé néhol vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Élénk, főként az ország északi felében és a Dunántúlon erős északi, északnyugati szél ronthatja a járművek egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán is frontmentes marad az idő. A hajnal kifejezetten hűvösnek ígérkezik, helyenként 10 fok alá is lehűlhet a levegő, amelynek következtében többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. A tünetek legintenzívebben a reggeli időszakban jelentkezhetnek, majd napközben fokozatosan mérséklődnek és megszűnnek. Az északnyugati szél sokfelé erős marad, ez pedig igencsak megnehezíti a fejfájósok napját. Nekik érdemes kerülni a stresszes helyzeteket és óránként elfogyasztani legalább egy pohár vizet. Ajánlott minél több szezonális zöldség, gyümölcs, könnyű ételek fogyasztása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,