Új légijáratok indulnak Budapestről: ekkortól repülhetünk az USA-ba

Pénzcentrum2019. július 8. 20:00

Új járatokat indít a Wizz Air Erdélybe és Oroszországba - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mint mondta, az olyan országok számára, mint a mienk, ahol nincs állami tulajdonú légitársaság, fenn tudjon a kormány tartani "pragmatikus együttműködést" légitársaságokkal.

Október végétől naponta fognak közlekedni járatok Budapest és Marosvásárhely között. Ettől azt várják, hogy az eddigi 38 ezer helyett 132 ezer utas tud ezen a vonalon közlekedni évente - számolt be a hvg.hu.

Szinté október végétől közvetlen összeköttetés jön létre Magyarország és a Tatár Köztársaság, egész pontosan Kazany között. A járat üzemeltetésének lehetőségét egy pályázaton nyerte el a Wizz Air, heti két közvetlen járatot fognak indítani.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón: a vízió az, hogy 2027-re Budapestről elérhetővé váljon India és az Egyesült Államok nyugati partvidéke is.

Ez nem azt jelenti, hogy most bejelentettük volna a New York-i járat indítását

- mondta, csupán arról van szó, hogy ez ott van a tervek között. Mindenesetre 2023-tól érkeznek az Airbus A321XLR gépei, amelyekkel ekkora távokat is meg lehet tenni, ebből első körben húszat vesznek.

Címkék:
utazás, Wizz Air, repülő, úticél,