Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.07.08)

Pénzcentrum2019. július 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.07.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.07.08).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel változóan felhős-napos időre ébredhetünk, északkeleten egy-egy futó zápor is előfordulhat. Az északkeleti tájakon élénk lökések kísérhetik az északias szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Napközben a napos időt gyakran zavarhatják meg felhők, viszont csak délután nyugaton alakulhat ki helyenként egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, északon erős lökések. A legmelegebb órákban 23-29 fokot mérhetünk.

Kedd reggel északnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre ébredhetünk, délen, délkeleten kisebb eső is előfordulhat. Északnyugaton élénk lehet az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn kezdetben északkeleten, délután pedig nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések is ronthatják az autók menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is élénk, erős lesz az északnyugati szél, ami szintén rontja a járművek egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn nem lesz front felettünk, így szervezetünk átmenetileg megpihenhet. Markáns panaszoktól nem kell tartanunk, de az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás előfordulhat. Hajnalra felfrissül a levegő, így érdemes lesz átszellőztetni a lakást, mely segít a pihentető alvásban is. A szeles idő miatt ugyanakkor nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. A napos időszakokban 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint igyunk elegendő vizet, ásványvizet! Ajánlott minél több szezonális zöldség, gyümölcs, könnyű ételek fogyasztása.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,