Itt a legolcsóbb a tengerparti nyaralás: 200 forint a kávé, 500 a sör, 700 egy ebéd

Pénzcentrum2019. július 6. 13:01

Egyre több magyar utazik nyaranként külföldre, nagy részük a tenger mellett piheni ki a fáradalmait - ez pedig nem olcsó mulatság. Van azonban egy ország, ahol gyönyörű a part és az árak sincsenek elszállva, még a balatonhoz képest is olcsóbban ehetünk, ihatunk. Igaz nincs a szomszédban, de megéri egy kicsivel keletebbre menni. 

A KSH adatai szerint a magyarok egyre többet utaznak külföldre, 31 százalék minden évben megfordul szabadidős céllal egy másik országban, ezen belül az utazók több mint fele választ tengerparti országot - derült ki a Groupama felméréséből. Nem meglepő azonban, hogy a magyarok takarékosan utaznak: 61 százalékuk a külföldi utazásukra szánt éves keretösszeget igyekszik személyenként 100 ezer forint alatt tartani.

Ez néha kifejezetten nehéz, kivéve akkor, ha megtaláljuk Európa legolcsóbb tengerpartját. Ami ugyan nincs olyan közel, mint az Isztria, de azért nem lehetetlen eljutni oda. Habár talán Bulgária nem szerepel az utazási bakancslistád legelején, ám a brit Post Office szerint érdemes lenne számításba venni. 9, tipikusnak mondható szabadidős árucikk - egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, Coca Cola, egy üveg bor, egy üveg víz, naptej, rovarirtó, kétfogásos ebéd két személyre és egy háromfogásos vacsora két személyre egy üveg borral - árát vették alapul: ezen termékek és szolgáltatások összesítésével határozták meg, hogy mennyibe kerül a nyaralás Európa egy-egy tengerparti üdülőhelyén.

A weboldal ezután az év legköltséghatékonyabb utazási pontjának Bulgáriát nevezte. És nem csak az üdülőhelyen található árucikkek olcsók, de rengeteg látnivaló is: a gyönyörű strandoktól egészen a vidámparkokig szinte minden megtalálható az országban. 

És tényleg!

Nemrég egyik olvasónk küldött fényképeket a Pénzcentrumnak a török határhoz közeli Ahtopol tengerpartjáról, ahonnan pár napja érkeztek meg. A képek tanúsága szerint valóban hihetetlenül alacsony árakkal találkozott. Az árak bolgár levában vannak feltüntetve, ami mai árfolyamon számolva 164,8 forintnak felel meg.

Címkék:
pénz, utazás, nyaralás, spórolás, turizmus, strand, nyár, kávé, sör, tenger, vacsora, bulgária,