Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.27)

Pénzcentrum2019. június 27. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.06.27).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.06.27).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön eleinte sok lesz a napsütés, majd délután egy hidegfront hatására megnövekszik felhőzet, és több helyen várható zápor, zivatar. Egyes zivatarokat jégeső, károkozó szélroham és felhőszakadás kísérhet. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután még 32-37 fokig melegszik a levegő. Pénteken sok napsütésre számíthatunk, több felhő a középső és keleti megyék felett lehet, de csapadék itt sem valószínű. Sokfelé szeles marad az idő, a nagy meleg mérséklődik, 24-29 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön egész a délutáni órákig száraz, napos idő várható, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben. Délután hidegfront érkezik, így többfelé zivatarok, keleten és az Alpokalján heves zivatarok is kialakulhatnak. Környezetükben jégeső, szélvihar, vízátfolyások, és a látástávolság hirtelen lecsökkenése is valószínű. A front nyomán feltámadó északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napközben még meleg időben tompulhatnak a reflexek, romlik a koncentrálókészség, vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön észak felől egy gyors mozgású hidegfront érkezik térségünkbe. Mind a hideg-, mind a melegfrontérzékenyek nehéz napra számíthatnak a görcsös és migrénes fejfájás mellett görcsös és gyulladásos ízületi panaszok léphetnek fel. A szívbetegek állapota romlik, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet és megnő az infarktus kialakulásának a kockázata. A front hatására heves zivatarok kialakulására kell készülni ez pedig az asztmásokat, a gyermekeket és az idősebb korosztályt viseli meg leginkább. Az erősen fülledt időben légzőszervi panaszok léphetnek fel, általános lehet a légszomj, a nehézlégzés és a fulladás. A front mögött megerősödik az északnyugati szél, amely többeknél okoz kínzó fejfájást, stresszt és ingerlékenységet. Továbbra is gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint igyunk elegendő vizet, ásványvizet!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,