Ebben a magyar városban diákok és nyugdíjasok adnak tanácsot a polgármesternek

HelloVidék2019. június 27. 08:15

Tapolcán a diákokból és nyugdíjasokból álló tanácsadó testületek is beleszólhatnak abba, hogy milyen fejlesztések menjenek végbe - mondta el a HellVidéknek Dobó Zoltán, a város polgármestere.

A polgármester hívta életre az Időskorúak Tanácsadó Testületét és az Ifjúsági Tanácsadó Testületet, hogy segítsék a munkáját. A HelloVidéknek a polgármester elmondta, hogy a nyugdíjba vonult generáció építette fel a várost, ezért rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a felmerülő problémák esetén, amit a jelenlegi városvezetés magától nem biztos, hogy hatékonyan megoldana.

A diákokból álló csoport tizennyolc év alattiakból, gimnazistákból és hetedik, nyolcadik osztályosokból áll. Tapolca minden iskolájából választottak ki a pedagógusok gyerekeket, hogy megvitathassák a várost érintő problémákat. A polgármester hozzátette:

A fiatalok nem hordozzák még azokat a gátlásokat, kötelmeket és terheket, ami a szabadgondolkodást illeti. Ők is el tudják mondani, ők is meg tudják fogalmazni, hogy milyen elképzeléseik vannak, mit tartanak jónak, mit tartanak előremutatónak, működőnek. Ezeket meg kell hallgatni
Címkék:
utazás, magyarország, város, vidék,