Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.01)

Pénzcentrum2019. június 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.06.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.06.01).

36 órás előrejelzés

Szombaton délen, délkeleten gyakran lesz erősen felhős az ég, máshol több órás napsütésre van kilátás. Zápor, zivatar főként az ország délkeleti felén és délután helyenként nyugaton alakulhat ki, illetve kezdetben délen eső is előfordulhat. Élénk, erős szélre, hajnalban 9-15, délután 21-27 fokra számíthatunk.

Vasárnap a változóan felhős-napos idő mellett elszórtan, elsősorban a déli területeken alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Helyenként élénk, északkeleti szélre, 23-28 fokos maximumokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton legfőképp délen, délkeleten és néhol nyugaton számíthatunk záporokra, zivatarokra, melyek környezetében vizes, csúszós utakra készülhetnek az útnak indulók. A zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, esetleg viharos széllökések pedig jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, mely ronthatja az autók egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton is frontmentes lesz időjárásunk folytatódik a melegedés, emiatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai fokozódhatnak. Fáradékonyság, migrén, alvászavar, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. Emellett vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is felléphetnek. A többfelé feltámadó szél az arra érzékenyeknél frusztráltságot, nyugtalanságot, fejfájást okozhat. A záporok, zivatarok környezetében fülledtté váló levegő rosszullétet, a roncsolódó pollenszemek pedig felerősödő asztmatikus panaszokat válthatnak ki. Az UV-sugárzás a napos időszakokban elérheti az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,