Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.26)

Pénzcentrum2019. május 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.05.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.05.26).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, emellett kisebb-nagyobb gomolyfelhők is képződhetnek. Nyugaton, északnyugaton és egy-egy helyen északkeleten átmenetileg futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az Alpokalján és néhol a Zemplénben a délies szél megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Hétfő reggelre sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, nyugaton, délnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Északon, északkeleten lehet még szakadozottabb a felhőtakaró. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. Napközben felhős, de meleg időre, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás. Főként a nap második felében alakulhat ki dél felől több helyen kisebb eső, zápor, az ország déli felén egy-egy zivatar. Többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél. Délután 22-27 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap elsősorban a nyugati, északnyugati, valamint néhol az északkeleti tájakon alakulhatnak ki futó záporok, egy-egy zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós utakra kell számítani. Az Alpokalján és helyenként a Zemplénben, valamint zivatarok környezetében élénk lehet a délies szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap nem lesz front térségünkben. Ugyanakkor melegszik az idő, fülledtebbé válik a levegő, így vérnyomás-problémák, légszomj, nehézlégzés jelentkezhet. Megterhelő nap vár a szívbetegekre, az idősekre, a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre is, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A kissé szeles tájakon enyhe fejfájást, ingerlékenységet tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás többfelé elérheti az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk és szemünk megfelelő védelméről. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,