Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.24)

Pénzcentrum2019. május 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.05.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.05.24).

36 órás előrejelzés

Pénteken nyugaton sok napsütés ígérkezik, az ország középső és keleti kétharmadán még a felhők lesznek túlsúlyban. Főként a főváros környékén és a Dunától keletre alakulhatnak ki több helyen lokális jellegű záporok, zivatarok. A Dunántúlon és késő délutántól északkeleten is élénk, a Bakonyban időnként erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 7-13, délután 18-23 fok várható.

Szombaton már országszerte több órára kisüt a nap, továbbra is a Dunától keletre lehet több gomolyfelhő az égen és fordulhat elő helyenként futó zápor, zivatar. Az északnyugati szél már csak a Dunántúl keleti felén és északkeleten élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, délután pedig 20-26 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken főként a főváros környékén és a Dunától keletre alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Ezek környezetében vizes, csúszós utakra, zivataroknál hirtelen lecsökkenő látástávolságra, viharos széllökésekre kell számítani, melyek jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást, nagyban megnövekszik továbbá a féktáv is. Zivataroktól függetlenül az északnyugati szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős lökések, illetve késő délután északkeleten is feltámadhat az északi szél. Nyugaton sok lesz a napasütés, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem érkezik front térségünkbe, de a szélre érzékenyek a Dunántúlon fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak, illetve többeknél álmatlanság, fáradékonyság is előfordulhat. Középen és keleten marad a változékony idő, emiatt az itt élőknél vérnyomás-ingadozás, szédülés is felléphet. Záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. Az UV-sugárzás a tartósan napos nyugati tájakon eléri az erős fokozatot, itt célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,