Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.21)

Pénzcentrum2019. május 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.05.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.05.21).

36 órás előrejelzés

Kedden a többfelé megnövekvő fátyol és gomolyfelhőzet gyakran zavarhatja meg a napsütést. Elszórt záporokra, zivatarokra elsősorban a középső területeken készülhetünk. A délnyugati szél főként a Dunántúlon és északkeleten erősödhet meg. Hajnalban 7-13, délután 17-23 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugatira fordul a szél, melyet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetnek. Újabb záporok, zivatarok több helyen kialakulhatnak, északon, északnyugaton csendes eső is előfordulhat. Hajnalban 9-13, délután 16-22 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden ismét több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra. Környezetükben vizes, csúszós utakra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra, helyenként jégesőre és viharos széllökésekre kell számítani, melyek jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást. Néhol a hirtelen lezúduló csapadék vízátfolyásokat okozhat. A déli-délnyugati szelet zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, nyugaton erős lökések kísérhetik. A napos időszakokban szükség lehet a napszemüvegre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem érkezik front térségünkbe, de a változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő az érzékenyeknél továbbra is keringési panaszokat okozhat. Az élénk, többfelé erős légmozgás fejfájást, nyugtalanságot válthat ki. A záporokat, zivatarokat követően fülledtté váló levegő miatt légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom is előfordulhat. A zivatarok környezetében az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás néhol délen érheti el átmenetileg az erős fokozatot. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,