Tényleg mindent tudni fognak a nyaralásodról? Itt a válasz

Világgazdaság2019. május 15. 08:15

Aranykorát éli a magyar turizmus, amelyben ma már elvárható, hogy a szektor átláthatóan, adózottan működjön - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller elmondta, hogy nonszensznek tartja, hogy a GDP 11 százalékát adó ágazatról csak becslések vannak. Elmondása szerint a szállodák érde,e hogy pontos foglalási adatokkal rendelkezzenek, hiszen így tudnak csak marketingkampányokat indítani. Szerinte nem elég, ha a márciusi forgalmi adatok csak a májusi KSH jelentésből derülnek ki.

Elmondása szerint az MTÜ-nek nem szándéka és nem is joga megállapítani, hogy a szállodákban név szerint ki lakott - személyes adatokra vonatkozó kérdés a program feltöltőfelületén nincs. Elmondása szerint ugyanazokat az adatokat kapják majd meg online felületen, amit a szállodák eddig a KSH-nak papír alapon nyújtottak be. Guller szerint ennyi az újdonság az új szabályozásban, a szálláshelyeknek ugyanis korábban is adatszolgáltatási kötelezettségük volt.

Címkék:
utazás, nyaralás, hotel, adat, gdpr, adatszolgáltatás, mtü,