Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.06)

Pénzcentrum2019. május 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.06).

36 órás előrejelzés

Hétfőn még sokfelé lesz esős az idő, a délután második felében északnyugaton szűnik meg először nagyobb területen a csapadék. Az északias szelet erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. Kedden már valamivel szakadozottabb lesz a felhőzet, rövid napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Kevés jelentéktelen zápor északkeleten alakulhat ki. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Reggel többfelé fagypont közelébe hűl a levegő, délután a legmelegebb órákban 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn még sokfelé kell esőtől vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Intenzív csapadékgócok területén lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Sokfelé lesz élénk, erős, a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos az északias szél, mely nagy mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn ugyan nem lesz front térségünkben, de még szerte az országban egész nap intenzíven jelentkezhetnek a korábbi kettős front okozta panaszok. Az érzékenyek körében fejfájás, migrén léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezhetik magukat. Fontos az megfelelő mennyiségű vitaminbevitel. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,