Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.04)

Pénzcentrum2019. május 4. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.04).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.04).

36 órás előrejelzés

Szombaton a hűvösebb nyugati és északi tájakon eső, máshol inkább záporok, zivatarok formájában hullhat le a csapadék. Napos időszakok főként eleinte az ország déli-délkeleti felén lehetnek. A szél főként délen és keleten többfelé élénk, helyenként erős lehet. A csúcshőmérséklet 13-23 fok között alakul. Ismét északnyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap borongós, csapadékos időre van kilátás, kiadós esőre, záporokra kell számítani, délkeleten egy-egy zivatar is előfordulhat, a Bakony és a Kőszegi-hegység magasabban fekvő részein átmenetileg havas eső, intenzívebb csapadékhullás idején akár havazás is előfordulhat. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél, emellett északkeleten is élénk, erős lehet a légmozgás. A Dunántúlon és északon mindössze 5-11, máshol még 12-18 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton is sokfelé kell esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Intenzív záporok, zivatarok során hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, kisméretű jég is hullhat, valamint viharos széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Zivataroktól függetlenül az északnyugati tájak kivételével lehet élénk a délnyugati szél és csökkentheti némileg a járművek menetstabilitását. Délkeleten a naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton kettős fronthatás várható. A hidegfrontra érzékenyek fejfájást, migrént, szédülést tapasztalhatnak. Izom- és hasi görcsök egyaránt előfordulhatnak, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. A melegfrontra érzékenyek álmatlanságra panaszkodhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk, csökkenhet a koncentráló-képességük. A fülledtté váló levegőben nehézlégzés, légszomj, mellkasi panaszok is előfordulhatnak. Záporok, zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,