Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.02)

Pénzcentrum2019. május 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.05.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.05.02).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a megnövekvő gomolyokból az ország északkeleti-keleti felén helyenként kialakulhat kisebb zápor, néhol egy-egy zivatar. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken megnövekszik a felhőzet és nyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lehet. Délután 15-24 fok várható, északnyugaton lesz hűvösebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön helyenként északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra számíthatunk. Intenzív zápor során hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Sokfelé zivataroktól függetlenül is élénk, erős lesz a nyugatias szél, így jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön még marad a frontmentes időjárás, de a melegre érzékenyeknél kialakulhat migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. A szeles idő fejfájást, nyugtalanságot, ingerlékenységet, egyeseknél alvászavarokat okozhat, illetve csökken hő- és komfortérzetünk. Zápor, zivatar környezetében az asztmások állapota romolhat. Az UV sugárzás délnyugaton érheti el az erős fokozatot, ezért érdemes bőrünk megfelelő védelméről is gondoskodni. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,