Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.01)

Pénzcentrum2019. május 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.05.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.05.01).

36 órás előrejelzés

Szerdán mindenhol hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de kezdetben a keleti határ közelében kisebb eső, délután a Dunától keletre fekvő tájakon szórványosan zápor, néhol zivatar kialakulhat. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon, a Zemplénben és zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik. Délután 17-22 fokot mérhetünk.

Csütörtökön melegebb időben lesz részünk, a hajnali 5-11 fokot követően délutánra 19 és 24 fok közé melegszik a levegő. A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar főként az ország északkeleti-keleti felén alakulhat ki. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán kezdetben keleten még gyenge eső előfordulhat, majd délután a Dunától keletre fekvő tájakon alakulhatnak ki elszórtan futó záporok, néhol egy-egy zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra számíthatunk. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Sokfelé zivataroktól függetlenül is élénk, erős, a Dunántúlon és a Zemplénben időnként viharos lesz az északi-északnyugati szél, így jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán front nem lesz térségünkben, de az érzékenyek körében tünetek előfordulhatnak. Kimerültség, fáradtság, migrén, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. Továbbra is tapasztalhatunk vérnyomás-panaszokat. Sokfelé szeles lesz az idő, mely fejfájást idézhet elő, valamint ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve csökken hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a réteges öltözködés. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,