Nincs elég bajuk: rendőrségi bírságot kaptak a buszbaleset áldozatai

Pénzcentrum2019. április 30. 09:01

Megbüntették egy árokba borult busz utasait, mivel a rendőrség szerint nem voltak bekötve a balestkor. Az egyik érintett nem is emlékezett arra, hogy lett volna öv a buszon, a rendőrség szerint viszint még figyelmeztető tábla is volt.

15 ezer forintos bírságról szóló levelet mutatott az RTL Híradójának egy férfi, amit a székesfehérvári rendőrkapitányságtól kapott. Kiderült, hogy 36 másik utassal Szegedről Győr felé tartott egy buszon tavaly májusban, amikor a busz áttért a szemközti sávba, majd végül az árokban kötött ki.

Tibold Roland emléke szerint nem látott biztonsági öveket, nem volt jelzés, hogy be kell kötni magukat, és a sofőr se figyelmeztette az utasokat akár felszállásnál, akár később az út megkezdése előtt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint volt tábla, és nem mérlegelhet, hogy kiszabja-e a büntetést. A sofőr felelősségét a rendőrség még vizsgálja.

37 utas közül 31 nem volt becsatolva, és közigazgatási bírságot kaptak mindannyian. A rendőrség nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy tavaly hány buszon ellenőrizték az övek bekapcsolását, mert ilyen statisztikájuk nincs.

A buszt üzemeltető Dél-alföldi Közlekedési Központottól szerették volna megtudni, hogy hány buszban van biztonsági öv, és a balesetet szenvedett busz sofőrje kérte-e az utasokat a használatra, de az adásig nem válaszoltak.

Címkék:
utazás, rendőrség, bírság, büntetés, csekk, buszbaleset,