Luxussport: százezreket tapsolnak el rá a leggazdagabb magyarok

Gosztola Judit2019. április 27. 07:02

Magyarország állítólag wakeboard nagyhatalomnak számít Európában, szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol egy kőhajításnyira (nagy hajítás), ne lenne egy olyan tó, ahol drótkötélpálya várja ennek az egyre népszerűbb extrém sportnak a szerelmeseit. De mint minden hobbinak, ennek is ára van, méghozzá borsos.

A wakeboard az az extrém sport, amelyet a szörfözés ihletett: gyakorlatilag a vízisí továbbfejlődött változata, Európában és Magyarországon a kábelpályás változata a népszerűbb.

A lényege, mint oly sok deszkás sportnak, hogy minél többféle mozdulatot tudjunk végrehajtani deszkával a lábunkon, persze kezdőknek még a deszkán maradás is igazi kihívást jelent. Hihetetlen tömeget vonz a wakeboard, rövid múltja ellenére világszerte több millióan űzik - olvasható a Sportáglexikon oldalán. 

Magyarország igazi wakeboard nagyhatalomnak számít, az ország szinte minden pontján űzhető a sportág: 10 kábeles és 4 vízisí pálya van hazánkban - legalábbis a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség oldalán olvashat információk szerint.

Persze, mint minden sportágra, erre is költeni kell, borsos áron élvezhetjük a suhanást, arról nem is beszélve, hogy ha nincs megfelelő ruhánk és eszközünk (a deszka nagyjából 200 ezer forint, a szükséges ruhát legolcsóbban 16 ezerért szerezheted be), akkor ezek bérlése is komoly összeget tesz ki. És akkor még szó sem esett a pályabérlésről, ami legkevesebb 3500 forint egy órára, de a bérletért akár 170 ezer forintot is elkérhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Összeszedtük, hol, mennyiért tudsz pályát illetve felszerelést bérelni, ha szívesen belekóstolnál az egyik legnépszerűbb extrém sportba.

Loading...

Címkék:
pénz, utazás, sport, nyíregyháza,