Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.04.10)

Pénzcentrum2019. április 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.04.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.04.10).

36 órás előrejelzés

Kedden a napos időszakok mellett a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, zivatarok, de helyenként máshol is előfordulhatnak, legkisebb eséllyel keleten, északkeleten. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten időnként erős lesz az északi-északkeleti szél, zivatart viharos lökés is kísérhet. Délután 18-24 fokot mérhetünk.

Szerdán változóan, többször erősen felhős lesz az ég. Záporok, zivatarok főként az ország déli, délkeleti felén fordulhatnak elő, délelőtt nyugaton pedig tartós eső is eshet. Az északi-északkeleti szél továbbra is élénk, keleten, északkeleten többfelé erős lesz, zivatart pedig továbbra is kísérhetnek viharos lökések. Hajnalban 5-12, délután 16-23 fok várható, de az Alpokalján ennél hűvösebb lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán napközben elsősorban nyugaton és a déli országrészben kell esőre, záporokra, zivatarokra készülni, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal, hirtelen lecsökkenő látástávolsággal, erős, viharos széllökésekkel, illetve helyenként apró szemű jéggel találkozhatnak az útnak indulók. Az északi-északkeleti szél zivataroktól függetlenül is több helyen élénk, nyugaton és északkeleten olykor erős lesz, ez csökkentheti a menetstabilitást. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán sem várható fronthatás. A melegre érzékenyek körében migrén, fáradékonyság, alvászavarok továbbra is felléphetnek. Az idősek és a keringési problémákkal élők vérnyomás-ingadozást, mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak. A záporok, zivatarok környezetében nehézlégzés, légszomj jelentkezhet, különösen az asztmások állapota romolhat ilyenkor. Az élénk, helyenként erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. Ingadozó lesz a hő- és komfortérzet. A naposabb tájakon az UV-sugárzás a déli órákban közepes szintet érhet el, az érzékenyebb bőrűeknek tanácsos fényvédő krémek használata. Táplálkozzunk vitamindúsan, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,