Tovább terjeszkedik a közbringa: 300 új kerékpár átadását tervezik idén

hvg.hu2019. április 5. 08:58

300 új kerékpár és 16 új terminál kerül átadásra Budapesten még az idén, jelentette be Tarlós István. Az eddig lefekedetlen területek közül először Észak-Pesten terjeszkedik tovább a Bubi, a belváros felől nagyjából a Béke tér-Forgách utca vonalig. Ebben a térségben már most több átadás előtt álló gyűjtőállomás található, és az igéretek szerint a dél-pesti területen is megkezdődik a telepítésük a metrópótlás következő üteméhez igazítva. 

Új bringaállomásokat adnak át például a Szegedi út - Hajdú utca sarkán, a Béke téren, valamint Rákosrendezőnél, tudta meg a Kerékpárosklubtól a hvg.hu. Még beüzemelés előtt álló bringadokkoló található a Papp Károly utca - Gömb utca, és a Kassák Lajos utca - Dunyov István utca sarkán is. A már lefedett területen belül a Bethlen Gábor térre létesül új gyűjtőállomás.

Április 6-án kezdődik a 3-as metró déli szakaszának felújítása, ehhez kapcsolódva idén nyáron ezen a területen is új gyűjtőhelyek átadására kerül sor, de ennek részleteiről egyelőre nem lehet többet tudni. is ígérték új gyűjtőállomások létesítését idén nyárra, de ennek részleteiről a BKK és a főváros sem árul el többet. A BKK ígérete szerint további információkat a bővítésről közleményben jelentetik majd meg. 

Címkék:
kerékpár, fejlesztés, tarlós, bubi, közbringa, mol, penzcentrum, bringa,