Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.04.02)

Pénzcentrum2019. április 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.04.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.04.02).

36 órás előrejelzés

Kedden hazánk nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás, több felhő keleten lehet az égen, de záporoknak továbbra is kicsi a valószínűsége. Az ország északi tájain élénk, helyenként erős keleties szélre számíthatunk. Hajnalban északkeleten gyenge fagy előfordulhat. A csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szerdán már felhősebb időre számíthatunk. A Dunántúlon és a középső tájakon szórványosan alakulhatnak ki záporok, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. Élénk, erős, északon időnként viharos lehet a délkeleti szél. Napközben 18-21 fokig melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden is marad a száraz idő, csapadék nem valószínű. A közlekedésben leginkább a többfelé élénk, északon helyenként erős keleti-délkeleti szél okozhat gondokat, emiatt ugyanis csökkenhet a járművek menetstabilitása. Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az óraátállítás megviselheti a szervezetet, emiatt tompulhatnak a reflexek, nem árt az óvatosság. A tavaszi időben egyre több a biciklis, motoros, ezért fokozottan figyeljünk utastársainkra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden fronthatás nem fogja megterhelni szervezetünket, de a melegre érzékenyek körében a fáradékonyság, tompaság, alvászavarok általános tünetek lehetnek. Az arra hajlamosaknál migrénes fejfájás is kialakulhat. A többfelé szeles idő miatt is jelentkezhet fejfájás, de ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Hőérzetünk szintén lecsökkenhet. Az UV-sugárzás többnyire a mérsékelt tartományban marad, azonban amennyiben bőre az érzékenyebb típusba tartozik, a délutáni órákban könnyen lepirulhat, ajánlott lehet a fényvédő krém használata! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Növekvő terhelés. A nyír pollenkoncentrációja már többfelé elérheti a magas szintet. A kőris, a nyár, a ciprus-, és tiszafafélék pollenkoncentrációja is magas tartományban alakul. A juhar, fűz virágpora közepes szinten lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, motoros baleset,