Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.03.17)

Pénzcentrum2019. március 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.03.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.03.17).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel sokfelé napos időre ébredhetünk, de északon és nyugaton átmenetileg foltokban pára, köd kialakulhat, valamint ezeken a tájakon és északkeleten valamivel több felhő lehet az égen, de számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon és keleten többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. Napközben sok napsütésre számíthatunk, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, valamint helyenként kisebb gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, viszont említésre méltó csapadék nem várható. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, nyugaton és délnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Hétfő reggelre északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, mely elsősorban nyugaton, délnyugaton és északnyugaton okozhat esőt, egy-egy záport. A keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé északira-északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések kísérhetnek. Keleten, északkeleten viszont még szakadozottabb lehet a felhőzet, napos időszakokra is számíthatunk. A minimum-hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap többnyire napos, száraz időre számíthatnak az útnak indulók, említésre méltó csapadék, így vizes, csúszós útszakasz sem valószínű. A naposabb időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel északon és nyugaton átmenetileg pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. A déli-délnyugati szeles élénk, erős, délnyugaton és nyugaton időnként viharos lökések is kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap front nem lesz felettünk, viszont a melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek, migrén, alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság is előfordulhat. A szeles időben ugyanakkor fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet. A hűvösebb reggeli órákban viszont átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. Öltözzünk rétegesen, ne feledkezünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Nem fog havazni. A vasárnapi csapadékmentes idő után hétfőn többfelé, kedden már csak helyenként lehet számítani esőre, egy-egy záporra. Havazni sehol nem fog.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,