Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.03.13)

Pénzcentrum2019. március 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.03.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.03.13).

36 órás előrejelzés

Szerdán kezdetben északon és a Dunántúlon, majd egyre nagyobb területen esős, záporos idő lesz jellemző, több napsütés a déli tájakon ígérkezik, de délutánra itt is beborul az ég. A délnyugati szél megélénkül, északon erős lökések kísérhetik. Sokfelé lesz fagyos a hajnal, délután 8-12 fokra készülhetünk. Csütörtökön már mindenütt több lesz a napsütés, futó záporok főként az ország északi felében fordulhatnak elő. A nyugati, északnyugati szél a déli tájakat leszámítva élénk, erős lehet. Napközben 9-13 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán főként északon és a Dunántúlon várható többfelé eső, egy-egy zápor, így arra sokfelé vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Amellett, hogy megnő a féktáv, a csapadékos tájakon helyenként a látástávolság is lecsökkenhet. A délnyugati szél megélénkül, északon erős széllökések is kísérhetik, melyen jelentősebben ronthatják a járművek menetstabilitását. A délelőtt folyamán délen és keleten a szűrt napfény jelenthet még zavaró tényezőt, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megviselheti az időjárás. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. A csapadékosabb nyugati és északi tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. A többfelé élénk légmozgás csökkentheti hő-és komfortérzetünket, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. Ne feledkezzünk meg a vitaminpótlásról és a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Fokozatos enyhülés jön. Szerdán a kora délelőtti és esti, valamint pénteken a hajnali órákban északi hegycsúcsainkon rövid ideig havas esőbe, hóba válthat az eső. Délutánonként mindenütt enyhe időre készülhetünk.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,