Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.16)

Pénzcentrum2019. február 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.02.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.02.16).

36 órás előrejelzés

Szombaton a reggelre képződött pára- és ködfoltok a délelőtti órák folyamán feloszlanak, így országszerte sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 8-13 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé indul párásan, ködösen a nap, mely északon, északkeleten néhol kora délutánig is megmaradhat, máshol viszont szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, napközben pedig 9-14 fok várható, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél hűvösebb marad az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton reggel, kora délelőtt többfelé okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Kisebb körzetekben az északi tájakon huzamosabb ideig is megmaradhat a köd, csökkentve a látástávolságot. Napközben mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A légmozgás mindenütt mérsékelt marad, így oldalszélre, és ebből fakadóan csökkenő menetstabilitásra nem kell készülnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton sem lesz front térségünkben, de a fagyos, többfelé nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A ködös, párás időben nagy megfázásveszéllyel is számolni kell, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Napközben a melegebb időben melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. A melegedésre érzékenyek gyulladásos panaszokat, migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de alvászavar is felléphet. A napos időszakokban érdemes lehet egy hosszabb sétát tenni a szabadban. Az immunrendszer erősítése érdekében fogyasszunk vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Csapadékmentes időszak. Hétvégén száraz időre van kilátás, így sem eső, sem havazás nem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,