Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.14)

Pénzcentrum2019. február 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.02.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.02.14).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön többfelé zavarhatják felhők a napsütést, de hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol lehetnek. A felhőkből keleten, délkeleten fordulhat elő késő délután gyenge eső. Az északi-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Reggelre főként északon, északkeleten és az Alföld középső területein képződhet pára, köd. Hajnalban -3, +3, kora délután pedig 7-11 fok várható.

Pénteken a Dunántúlon lehet több a felhő, délen, délkeleten készülhetünk hosszabb napos időszakokra. Kisebb eső, szitálás kezdetben délnyugaton alakulhat ki. Reggelre a középső országrészben képződhet pára, köd. Többfelé megélénkül az északkeleti szél. Délután 6-10 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtök reggel északon, északkeleten és az Alföld középső területein pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben gyakran megnövkedehet felettünk a felhőzet, kevés eső csak a keleti tájakon hullhat, a délután második felében, ezért itt vizesek, csúszósak lehetnek az érintett útszakaszok. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős északnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de a fagyos, nyirkos tájakon ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A ködös, párás időben nagy megfázásveszéllyel is számolni kell, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. Napközben a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak fáradékonyságot, bágyadtságot, vérnyomás-ingadozást. Enyhe fejfájás, migrén is kialakulhat. A tartósan felhős területeken közérzetünk, hangulatunk is romolhat. A Dunántúlon többfelé megélénkül az északnyugati szél, emiatt romolhat a hő- és komfortérzetünk. A szélre érzékenyek körében fejfájás, nyugtalanság is előfordulhat. Az immunrendszer erősítése érdekében fogyasszunk vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Csapadékmentes időszak jön. Csütörtökön már havazás nem várható. Kevés eső csak a keleti tájakon hullhat. A hét hátralevő részében száraz időre van kilátás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,