Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.11)

Pénzcentrum2019. február 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.02.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.02.11).

36 órás előrejelzés

Hétfőre élénk, erős, helyenként viharos északnyugati széllel, sok esővel, záporokkal érkezik a hidegfront. Néhol nyugaton és a hegyekben eleinte havas eső, kevés tapadó hó eshet. Délután északnyugat felől megkezdődhet a felhőzet felszakadozása. Napközben 4-9 fokot mérhetünk. Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarják meg, helyenként záporok, hózáporok kialakulására kell számítani. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 2-7 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn a hidegfront által a szél és eső jelenthetik a legnagyobb problémát az utakon. Egyre többfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Főként a nap első felében még mindenütt esőtől vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. Később, elsősorban nyugaton a napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik térségünkbe. Országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok görcsös fejfájás, izom-és hasi görcsök is előfordulhatnak. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. A Dunántúlon a megerősödő, időnként viharossá fokozódó szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhatunk miatta. Az immunrendszer erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk elegendő C-vitamint, sok folyadékot, meleg teákat, leveseket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazásba válthat az eső. Hétfőn a Dunántúlon és a magasabban fekvő tájakon főként hajnalban válthat rövid ideig hóba az eső.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,