Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.10)

Pénzcentrum2019. február 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.02.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.02.10).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel többfelé párás, ködös időre ébredhetünk, máshol erősen felhős, borult lesz az ég, de említésre méltó csapadék nem várható. A Dunántúli-középhegység magasabb tájain élénk lehet a délkeleti szél, máshol még gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul. Napközben sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakokra is számíthatunk. A késő délutáni, kora esti óráktól északon kisebb eső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül a délies szél, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökésekre is számítani kell. Délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, északon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Hétfő reggelre hidegfront érkezik, északnyugat felől sokfelé kell számítani esőre, záporokra, az éjjeli órákban a Dunántúlon néhol az ég is megdörrenhet. Egyre többfelé nyugatira-északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, helyenként erős lökések kísérhetnek, de északkeleten még a délnyugati szél lehet élénk, erős. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap a reggeli órákban többfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Egyre többfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik, viharossá fokozódik a délies szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A késő délutáni, kora esti óráktól északon kisebb eső már kialakulhat, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így migrén, tompaság, fáradékonyság egyaránt előfordulhat. Sokfelé ugyanakkor szeles időben lesz részünk, így ingerlékenység, nyugtalanság, valamint fejfájás is felléphet. A szél ronthatja hő- és komfortérzetünket, így érdemes rétegesen öltözködni, ha kimegyünk a szabadba. Reggel a párás, ködös tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Az immunrendszer erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk elegendő C-vitamint, sok folyadékot, meleg teákat, leveseket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Havazás nem várható. Vasárnap enyhe időben lesz részünk, késő délutánig, kora estig csapadék, így havazás sem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,