Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.02.03)

Pénzcentrum2019. február 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.02.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.02.03).

36 órás előrejelzés

Vasárnap napközben a középső és dunántúli tájakon többfelé, keleten csak helyenként kell számítani esőre, záporra, délnyugaton akár egy-egy zivatarra. Estétől nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás váltja fel az esőt. Nyugaton, északnyugaton az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések, máshol a keleti-délkeleti szelet kísérheti egy-egy élénk széllökés. A csúcshőmérséklet 7 és 17 fok között alakul, északon lesz hűvösebb az idő.

Hétfőn kezdetben az ország nyugati, északnyugati felén lehet naposabb az idő, majd az ország többi részéhez hasonlóan ott is a felhők veszik át a főszerepet. Számottevő csapadék nem várható. Többfelé élénk, a Dunántúlon és a Zempléni-hegységben erős, a Bakonyban kezdetben viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban -2, +3, napközben 3-8 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap több tájegységünkön előfordulhat eső, egy-egy zápor, így számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra. Estefelé nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás is várható, így főként a magasabban fekvő tájakon átmenetileg latyakos, néhol havas utakkal is találkozhatunk. Északon a reggeli órákban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Többfelé előfordulhatnak élénk, erős széllökések, így jelentősebben romolhat a járművek menetstabilitása. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap kettősfronti hatásra kell számítanunk, emiatt vérnyomás-problémák és rosszullét is jelentkezhet. Nehéz nap vár a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Ugyanakkor fejfájás, ingerültség, hangulatromlás is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők hő- és komfortérzete romlani fog, nő a megfázásveszély. Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk védelme érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Este nyugaton havas eső, hó hullhat. Vasárnap napközben enyhe, kora tavaszias időre van kilátás, az előforduló csapadék mindenhol eső lesz. Este a nyugati, északnyugati országrészben az érkező hidegebb levegő hatására havas eső, havazás váltja fel az esőt, a Bakony magasabb csúcsain pár centi hó is hullhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,