Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.26)

Pénzcentrum2019. január 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.01.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.01.26).

36 órás előrejelzés

Szombaton a reggeli, délelőtti órákban keleten, délkeleten várható gyenge havazás, hószállingózás, az ország nagy részén viszont szakadozott lesz a felhőzet, kisüt a nap. Napközben északnyugat felől gyorsan növekedni kezd a felhőzet és délután gyenge havazás, havas eső, a Dunántúlon több helyen ónos eső várható. A szél nyugatira-délnyugatira fordul, több helyen élénk, néhol erős lesz. Délután -4, +3 fokot mérhetünk.

Vasárnap északon, északkeleten helyenként párás, ködös lehet a reggel. Napközben az ország északkeleti, keleti harmadán felhős, borongós idő lesz jellemző, északkeleten a hó is szállingózhat. Nyugatabbra szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb- rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Többfelé feltámad a déli-délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések is lehetnek. A fagyos hajnal után délután -2, +7 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz hidegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kezdetben keleten, délkeleten lehet gyenge havazás, hószállingózás, majd délután északnyugat felől többfelé alakulhat ki gyenge havazás, havas eső, a Dunántúlon több helyen ónos eső, ami jelentősen csúszós utakat eredményezhet. Többfelé élénk, néhol erős szél csökkentheti a menetstabilitást és okozhat hófúvást, hótorlaszokat emelhet. A naposabb tájakon vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról, illetve készítsünk autónkba meleg takarót, forró italt. Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton melegfronti hatásra készülhetünk, álmatlanság jelentkezhet, napközben fáradtabbnak érezhetjük magunkat, csökkenhet a koncentráció. Többfelé szeles marad az idő, fejfájás, migrén jelentkezhet, ingerültebbek, feszültebbek lehetünk, ingadozhat a vérnyomás. A hideg időben kopásos és gyulladásos eredetű ízületi panaszok is felléphetnek. A szeles idő emellett hőérzetünket is lecsökkenti, könnyen megfázhatunk. Öltözzünk melegen, rétegesen, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Jelentős havazás nem várható.
Szombaton kezdetben keleten, délkeleten eshet kevés hó, majd délután északnyugat felől várható szórványosan kis mennyiségű hó, havas eső, a Dunántúlon ónos eső is. Vasárnap északkeleten szállingózhat a hó.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,