Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.18)

Pénzcentrum2019. január 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.01.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.01.18).

36 órás előrejelzés

Pénteken egy hidegfront hatására kezdetben sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, nyugaton és a hegyekben havas eső, havazás is kialakulhat. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a csapadék egyre inkább kelet felé szorul vissza. A szél északnyugatira fordul, és élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Délután 2-6 fok valószínű.

Szombaton kezdetben fátyolfelhős-napos idő várható, majd délutántól dél-délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól a Dunántúl déli felén hószállingózás, gyenge havazás is kialakulhat. A keleti-északkeleti szél mérsékelt marad. Hajnalban -3, -8, kora délután 0, +4 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken eleinte sokfelé várható eső, a hegyekben és nyugaton, délnyugaton havas eső, havazás is, emiatt vizes, csúszós, a havas eső, havazás által érintett tájakon latyakos, helyenként hókásás utakra kell számítani. Délután egyre inkább kelet felé szorul vissza a csapadék. A feltámadó északnyugati szél többfelé jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, így fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, a keringési rendszer betegségeivel küszködők vérnyomás-ingadozást, mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak. Nő az infarktus kialakulásának kockázata. A tüneteket a többfelé megerősödő északnyugati szél is fokozhatja, illetve emiatt romolhat hő- és komfortérzetünk, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. A betegségek elkerülése érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk melegen, rétegesen!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Visszatér a tél. Pénteken hidegfront vonul át fölöttünk, sokfelé okoz esőt, a hegyekben és nyugaton délnyugaton havas esőt, havazást is. Itt átmenetileg vékony hóréteg is kialakulhat, mely napközben olvadni fog.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,