Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.17)

Pénzcentrum2019. január 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.01.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.01.17).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön északon, északkeleten felhős, nyirkos, délen és a Dunántúlon viszont túlnyomóan napos időre készülhetünk. Napközben kisebb eső, zápor legfeljebb néhol, majd késő délutántól észak felől egyre többfelé alakulhat ki. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. Délen, délnyugaton 10 fok feletti maximumokat is mérhetünk, a felhősebb északkeleti tájakon 2-6 fok várható.

Péntekre hidegfront érkezik, sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, nyugaton és a hegyekben havas eső, hózáporok is kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, és élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 2-5 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön a reggeli órákban pára, köd csökkentheti a látástávolságot az északi tájakon. Napközben kisebb eső, zápor legfeljebb néhol alakulhat ki, majd késő délutántól észak felől egyre többfelé számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra. Hosszabb időszakokra kisüt a nap, vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Élénk, helyenként erős délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön front nem érkezik térségünkbe, de a melegebb légtömeg beáramlása miatt a fokozottan érzékenyeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, megnőhet a reakcióidő, csökkenhet a koncentráció. Reggel a nyirkos, párás, ködös északi területeken élőknél felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Szeles marad az idő, fejfájás, migrén jelentkezhet, ingerültebbek lehetünk. Ingadozhat a vérnyomás, szédülés léphet fel. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk rétegesen!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. Csütörtökön alapvetően száraz idő várható hosszabb napos időszakokkal, majd késő délutántól jöhet egyre többfelé eső, zápor.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,