Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.16)

Pénzcentrum2019. január 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.01.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.01.16).

36 órás előrejelzés

Szerdán keleten számíthatunk kisebb esőre, északkeleten eleinte havas eső, ónos eső is eshet. Máshol eleinte záporok tarkíthatják időjárásunkat, délután viszont már több lehet a napsütés. Az északi megyékben és a Dunától keletre még többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. Délután 3-10 fokot mérhetünk, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön több lesz a napsütés, kisebb eső, záporok csak estétől alakulhatnak ki. Élénk, helyenként erős lehet a délnyugati szél. Délen, délnyugaton 10 fok feletti maximumokat is mérhetünk, a felhősebb északkeleti tájakon hűvösebb marad az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán elsősorban keleten várható kisebb eső, északkeleten eleinte havas eső, ónos eső is eshet, ami jelentősen csúszós utakat eredményezhet, máshol kezdetben záporok alakulhatnak ki. Az északi megyékben és a Dunától keletre még többfelé élénk, helyenként erős nyugatias szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán melegfronti hatás várható, fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, megnőhet a reakcióidő, csökkenhet a koncentráció. Többfelé szeles marad az idő, fejfájás, migrén jelentkezhet, ingerültebbek lehetünk. Ingadozhat a vérnyomás, szédülés léphet fel. Az idősek és krónikus betegek körében rosszullétre és mellkasi fájdalomra is számítani kell. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk rétegesen!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Jelentős havazás nem várható. Szerdán keleten, északkeleten lehet kevés hó, havas eső eleinte, másutt eső, zápor valószínű.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,