Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.15)

Pénzcentrum2019. január 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.01.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.01.15).

36 órás előrejelzés

Kedden az erős, viharos nyugati-északnyugati szélben elszórtan alakulhatnak ki hózáporok, délen később záporok, gyenge eső, északon és keleten hószállingózás, kisebb havazás is, ugyanakkor hosszabb-rövidebb napos időszakokra főként a nap első felében mindenhol számíthatunk. Délután -1, +6 fokot mérhetünk.

Szerdán keleten számíthatunk kisebb esőre, északkeleten kezdetben havas eső, ónos eső is lehet. Máshol eleinte záporok tarkíthatják időjárásunkat, délután viszont már több lesz a napsütés. A nyugati-délnyugati szél többfelé élénk, erős, főként a délelőtti órákban északon helyenként viharos lesz. A minimum-hőmérséklet az éjszaka első felében áll be -4, +2 fokkal, hajnalra enyhül az idő. Délután 3-10 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden szórványosan alakulhat ki hózápor, délebbre zápor, gyenge eső, délután északon és keleten kisebb havazás. Az érintett tájakon vizes, csúszós, latyakos, hókásás utak egyaránt előfordulhatnak. A záporok, hózáporok közelében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Az erős, viharos nyugati-északnyugati szél országszerte jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden nem lesz front térségünkben, azonban a délutáni enyhülés következtében az érzékenyek gyenge melegfronti jellegű panaszokat tapasztalhatnak. Felléphet vérnyomás-ingadozás, migrénes fejfájás is. Az idősek és krónikus betegek körében rosszullétre és mellkasi fájdalomra is számítani kell. A fagyos reggelen az ízületi panaszokkal küzdők tünetei erősödhetnek fel. A szeles idő alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Nagy lesz a megfázásveszély. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk rétegesen!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Jelentős havazás nem várható. Elszórtan kialakulhatnak futó hózáporok, de délutántól enyhül az idő, a csapadék egyre inkább eső, záporok formájában hullhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,