Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.13)

Pénzcentrum2019. január 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.01.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.01.13).

36 órás előrejelzés

Vasárnap hajnalban többfelé várható kisebb csapadék: keleten és északon hó, máshol havas eső, ónos eső, északnyugaton eső is. Napközben átmenetileg kevesebb helyen alakulhat ki csapadék, majd estétől nagy területen esőre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Délután 1-8 fok várható. Hétfő reggeltől egy hidegfront hatására felszakadozik a felhőzet, elszórtan záporok, hózáporok lehetnek. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Napközben 2-7 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap hajnalban keleten havazás máshol akár ónos eső is nehezítheti a közlekedést. Estére nagyrészt más mindenhol eső, havas eső eshet. Így ismét síkos, csúszós, latyakos, főként a tartósabban fagyos keleti, északkeleti tájakon havas, jeges útszakaszokra kell számítani. Az élénk, erős nyugati-délnyugati szél jelentősen csökkentheti a menetstabilitást. Vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap kettős fronthatás várható, a hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. Görcsös fejfájás, izom-és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Felléphet fáradékonyság, de alvászavar is. Az időnként megélénkülő szél ingerlékenységet válthat ki. A borús, fényszegény időben levertség, ingerültség és depressziós tüneteket jelentkezhetnek. Nagy lesz a megfázásveszély.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Átmeneti enyhülés jön. Keleten és északon hó, máshol havas eső, ónos eső, eső indíthatja a napot, este főként eső lesz jellemző.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,