Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.08)

Pénzcentrum2019. január 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.01.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.01.08).

36 órás előrejelzés

Kedd reggel a keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé számíthatunk hószállingózásra, havazásra, nyugaton, délnyugaton ónos eső is eshet. Keleten, északkeleten kezdetben még szakadozottabb lehet a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -11 fok között alakul, nyugaton lesz kevésbé hideg a reggel. Napközben sokfelé fog havazni, de a Dunántúlon egyre nagyobb területen válthatja majd havas eső, illetve eső a havazást, helyenként egy-egy zápor is előfordulhat. A déli-délnyugati szél sokfelé megélénkül, az Alföldön helyenként erős lökések is előfordulhatnak, így ezeken a tájakon kisebb hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet +4 és -5 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb az idő.

Szerda reggel az Alföldön és északon többfelé havazhat, nyugaton, északnyugaton havas eső hullhat, délen, délnyugaton pedig ónos eső is előfordulhat. Többfelé lehet élénk a légmozgás. A minimum-hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden csapadékos időben lesz részünk. Sokfelé fog havazni, de a Dunántúlon többfelé havas eső, eső, esetleg egy-egy zápor is előfordulhat napközben, kezdetben pedig nyugaton, délnyugaton ónos eső is eshet, ezért vizes, csúszós, síkos, latyakos, hókásás, havas, jeges utakra egyaránt fel kell készülnünk. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, az Alföldön helyenként erős lökések kísérhetik, melyek ronthatják a járművek menetstabilitását, valamint többfelé, de elsősorban az Alföldön hófúvást okozhat, így jelentősen romolhat a látástávolság, valamint kisebb hótorlaszok is kialakulhatnak. Ezért készítsünk be indulás előtt járművünkbe forró italt, takarót. Érdemes hóláncot is magunkkal vinni. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Vezessünk nagyon óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden melegfront érkezik térségünkbe, ezért az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság és alvászavar is jelentkezhet. A változékony, csapadékos idő miatt vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok is előfordulhatnak. Nehéz nap vár az idősekre és a krónikus betegekre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Hajnalban többfelé nagyon hideg lesz, ezért sajoghatnak végtagjaink. A szeles idő miatt jelentősen romlik hő- és komfortérzetünk. Öltözzünk melegen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott. Növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Kedden jön az újabb havazás. Éjjel nyugat felől újabb havazás érkezik, mely kedden az ország nagy részére kiterjed, így többfelé jelentősebb hótakaró is kialakulhat. A Dunántúlon ezzel együtt azonban ónos eső, havas eső, eső válthatja a havazást.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,