Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.01.04)

Pénzcentrum2019. január 4. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.01.04).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.01.04).

36 órás előrejelzés

Pénteken kezdetben naposabb, délután felhősebb időre számíthatunk, néhol szállingózhat a hó, majd késő délután északnyugat felől beborul és havazás érkezik a nyugati tájakra. Az északias szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet. Hajnalban -9, -3, napközben -3, +2 fok valószínű.

Szombaton országszerte csapadékos idő várható, többfelé fog havazni, de délután a Dunántúlon egyre többfelé havas esőre, esőre, néhol átmenetileg ónos esőre válthat a csapadék. Kezdetben a Dunától keletre lehet többfelé élénk a szél, majd a Dunántúlon egyre többfelé feltámad, erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Nappal -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lehet enyhébb az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben néhol délen, délkeleten szállingózhat a hó, majd késő délután északnyugat felől kezdődik havazás, ekkor egyre több helyen találkozhatunk nedves, csúszós, havas útszakaszokkal. Az élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos északias szél jelentősen ronthatja a járművek menetstabilitását, úttartását, hófúvást okozhat. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem lesz front térségünkben, de a szeles idő miatt fejfájás jelentkezhet, nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk. Az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás előfordulhat, valamint az idősek és krónikus betegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A hideg, szeles időben könnyen megfázhatunk, ezért viseljünk meleg, szélálló öltözetet. Növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Késő délutántól havazás. Pénteken kezdetben néhol délen és keleten szállingózhat a hó, majd késő délután északnyugat felől havazás kezdődik, több centi hó hullhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,