Havazás, viharos szél, durva mínuszok: rendesen bekeményít a tél az év elején

Pénzcentrum2019. január 1. 09:01

Ma még viszonylag enyhe idő várható, a hétvégére azonban jönnek a napközbeni mínuszok. Szombaton és vasárnap emellett havazásra is lehet számítani. Jövő hét hétfőn napközben akár már -5 fok is lehet.

A nyugat-európai anticiklon peremén észak felől átmenetileg kissé enyhébb levegő áramlik fölénk, de már kedden az esti órákban megérkezik észak felől az a ciklon, amelynek áramlási rendszerében majd sarkvidéki levegő zúdul be a Kárpát-medencébe - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján

A hét elején még viszonylag enyhe idő várható, ma 0 és 6 fok között alakulnak a nappali mínuszok, csütörtökre azonban jelentősen lehül a levegő: aznap -2 és 2, pénteken -2 és 1 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szerdán az ország nagy részén 70-80 kilométer per órás széllőkések is várhatók.

Az igazi tél azonban a hétvégén várható: szombaton -4 és 2, vasárnap -4 és 1 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. A következő hét fagyosan indul, hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet -12 fok is lehet, nappal pedig -5 és 0 fok közötti hőmérsékletre kell számítanunk.

Címkék:
utazás, tél, , hidegfront, omsz, fagy, újév, hideg, celsius, mínusz, sarkvidék,