Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.29)

Pénzcentrum2018. december 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.12.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.12.29).

36 órás előrejelzés

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, délután elszórtan záporok alakulhatnak, keleten, északkeleten nyirkos, borongós időre számíthatunk, ugyanitt tartósan ködös területek is lehetnek. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -2, +4, a kora délutáni órákban 2-9 fok valószínű. Vasárnap hidegfront érkezik. Keleten, északkeleten havas eső, a hegyekben havazás, délnyugaton ónos eső is előfordulhat. Élénk, erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton főként keleten, de délután elszórtan a középső országrészben is számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra. Északon és az Alföld északi részén is tartósan megmaradó köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A Dunántúl északi felén és a főváros térségében élénk, erős északnyugati széllökések csökkenthetik jelentősebben a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem érkezik front térségünkbe. A keringési rendszer megbetegedésivel, illetve vérnyomásproblémákkal küzdők azonban érzékelhetnek humánmeteorológiai tüneteket. A szél miatt főleg a Dunántúlon fordulhat elő, hogy nehezebben telik az éjszaka, illetve délelőtt is fejfájás gyötörheti az érzékenyeket. Hőérzetünk a felhős, szeles időben csökkenhet. A megfázás elkerülése érdekében öltözzünk rétegesen, és növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Sok eső, kevés hó várható. Szombaton főként keleten, majd délután elszórtan a középső országrészben is eleredhet az eső. Vasárnap a hidegebb északi tájakon válthat havazásba a csapadék.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, humánmeteorológia,