Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.26)

Pénzcentrum2018. december 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2018.12.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2018.12.26).

36 órás előrejelzés

Szerdán elsősorban nyugaton, délnyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, míg északkeleten felhősebb lesz az ég, de csak néhol fordulhat elő hószállingózás. Az ország középső harmadán és a Bakonyban többfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtök hajnalban északkeleten többfelé képződhet pára, köd, ami helyenként napközben is megmaradhat. Az ország többi részén többnyire felhős égboltra készülhetünk, egyes körzetekben azonban hosszabb időre előbújhat a nap. Kisebb eső, szitálás csak északkeleten alakulhat ki. Mérséklődik a légmozgás, inkább csak a Dunántúl északkeleti részén élénkülhet meg az északnyugati szél. Hajnalban -4, +4, délután 2-10 fokot mérhetünk, nyugaton lesz melegebb az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán alapvetően száraz utakra számíthatnak az útnak indulók. Havas, latyakos, csúszós útszakaszok a hegyvidéki területeken, valamint a hajnali havazás nyomán északkeleten fordulhatnak elő. A nyugati, északnyugati szél az ország középső harmadában és a Bakony térségében többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, ami jelentősen lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán sem érkezik front, de enyhül időjárásunk, így a melegre érzékenyeknél gyakori panasz lehet a fejfájás, migrén, fáradékonyság. Egyeseknél emésztési problémák is jelentkezhetnek. A középső és északnyugati országrészben megélénkülő, néhol megerősödő szél miatt frusztráltság, ingerlékenység, álmatlanság is előfordulhat az szélre érzékenyeknél. A naposabb dunántúli és déli tájakon viszont javulhat hangulatunk, közérzetünk. Érdemes lesz kimozdulni egy kicsit a szabadba, a megfázás elkerülése érdekében azonban öltözzünk rétegesen és növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Szárazabb folytatás. Szerdán és csütörtökön hazánk nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb egészen északkeleten fordulhat elő szerdán hószállingózás, csütörtökön pedig gyenge eső, szitálás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,