Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.17)

Pénzcentrum2018. december 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.12.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.12.17).

36 órás előrejelzés

Hétfőn felhős, borongós, a középső tájakon kezdetben párás, helyenként ködös időre készülhetünk. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag délkeleten, keleten fordulhat elő a határ közelében. Gyenge lesz a légmozgás. Kora délután -3, +1 fokot mérhetünk.

Kedden erősen felhős, tartósan párás, ködös és napos tájak váltakozására számíthatunk, a reggelre képződő köd ugyanis napközben is tartósan megmaradhat, illetve megemelkedve alacsony szintű rétegfelhőzetet képezhet. Csapadék nem várható. Északkeleten és a Bakonyban helyenként kissé megélénkülhet az északi-északnyugati szél. Hajnalban -2, -12, délután -1, +5 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn a hétvégi havazás miatt még többfelé számíthatunk latyakos, vizes, csúszós, néhol hókásás utakra. Éjjel mindenhol fagyni fog, így a napközben megolvadt hólé ráfagyva az utakra síkosságot eredményezhet. Helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, ugyanakkor a légmozgás nem lesz jelentős. Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn kettősronti hatás érvényesül, kezdetben inkább a meleg-, délután a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Általános lehet a fejfájás, rossz közérzet, alvásproblémák jelentkezhetnek, a hideg időben az ízületi panaszok is felerősödhetnek. A szív és keringési rendszer betegségeiben szenvedők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. A borongós időben emellett fáradékonyabbak, kedvtelenebbek lehetünk. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Csak kevés helyen hullhat a hó. Hétfőn keleten, délkeleten szállingózhat a hó, de a hóréteg további gyarapodása nem várható. Kedden és szerdán számottevő csapadék sehol sem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,