Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.11.30)

Pénzcentrum2018. november 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.11.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.11.30).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel több felhőre nyugaton és a középső tájakon számíthatunk, az utóbbi országrészben időnként a hó is szállingózhat, máshol szakadozottabb lesz a felhőzet. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -4 és -12 fok között alakul, a leghidegebb időre északon, északkeleten és helyenként délnyugaton számíthatunk. Napközben nyugaton felhősebb, keleten naposabb időre készülhetünk. Említésre méltó csapadék nem várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Szombat reggel keleten ébredhetünk naposabb időre, máshol erősen felhős, borult lesz az ég, nyugaton hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Északon, északkeleten még mindig mérhetünk -9, -12 fok körüli minimumokat, máshol -2 és -7 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken alapvetően száraz utakra számíthatunk az ország legnagyobb részén, de kezdetben a középső tájakon hószállingózás előfordulhat, mely csúszós, síkos útszakaszokat eredményezhet. A Dunántúlon többfelé élénk, északnyugaton erős délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Téli gumi nélkül nem ajánlott útnak indulni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben, de a hideg idő miatt többeknél hidegfronti jellegű panaszok léphetnek fel, általános lehet a fejfájás, többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. A krónikus betegek állapota kissé javulhat, de a szív- és a keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében még előfordulhat rosszullét, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom. Nagy lesz a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Jelentős havazás nem lesz. Pénteken kezdetben a középső tájakon szállingózhat a hó, majd péntek éjjel, szombat reggel nyugaton alakulhat ki kisebb havazás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,