Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.11.28)

Pénzcentrum2018. november 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2018.11.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2018.11.28).

36 órás előrejelzés

Szerdán eleinte délen, délkeleten még szállingózhat a hó, észak felől azonban csökken, szakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Sokfelé erős lesz az északi-északkeleti, északnyugaton az északnyugati szél. Délután 1 és 6 fok közötti értékekre számíthatunk.

Csütörtökön északkeleten és nyugaton napos idő várható, máshol délkelet felől megnövekszik a felhőzet és helyenként a hó is szállingózhat. Északon időnként élénk lesz a keleties szél. Hajnalban -2, -10, napközben -1, +3 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán már csak eleinte délen, délkeleten szállingózhat a hó, de a közlekedést a korábbi havazás által tájakon még nehezíthetik a havas, csúszós, latyakos útszakaszok, emellett az erős szél kisebb hófúvást okozhat. Téli gumi nélkül nem ajánlott útnak indulni. Az erős északias szél jelentősen csökkentheti a menetstabilitást, hófúvás esetén nagy mértékben lecsökkenhet a látástávolság is. Egyre többfelé kisüt viszont a nap, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Ajánlott körültekintőbben vezetni, a szokásosnál nagyobb követési távolságot tartani. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán nem lesz front térségünkben. Az erős hidegbetörés következtében azonban többeknél hidegfronti jellegű panaszok léphetnek fel általános lehet a fejfájás, többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. A krónikus betegek állapota romolhat, a szív-és a keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében rosszullét, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. A viharossá fokozódó szél tovább fokozza a panaszokat, erős fejfájást, nyugtalanságot eredményez. Nagy lesz a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Hideg napok várnak ránk. Szerdán eleinte délen, délkeleten még hullhat kevés hó, csütörtökön pedig csak helyenként az Alföldön szállingózhat a hó. Számottevő mennyiség sehol sem várható. Erősödik az éjszakai lehűlés, keményebb fagyokra is számítani kell.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,