Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.11.19)

Pénzcentrum2018. november 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.11.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.11.19).

36 órás előrejelzés

Hétfőn erősen felhős, borongós lesz az ég. Sokfelé készülhetünk vegyesen esőre, havas esőre, kisebb havazásra, majd délutántól a csapadék térbeli kiterjedése csökken. Északkeleten megélénkülhet az északkeleti szél. Délután 2-6 fokot mérhetünk.

Kedden borongós, csapadékos időre van kilátás: hajnaltól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, nyugaton kezdetben havas eső, havazás is. A keleties szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kora reggel -2, +3, délután 1-10 fok várható, hidegebb nyugaton lesz.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn többfelé várható eső, havas eső, kisebb havazás, emiatt vizes, csúszós, a magasabban fekvő tájakon helyenként latyakos, főként reggel, kora délelőtt havas utakra kell számítani. Északkeleten a megélénkülő északkeleti szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Vezessünk fokozott figyelemmel, használjunk téli gumikat! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn kettősfronti hatásra számíthatunk, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a hideg, csapadékos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Borongós, fényszegény időben lesz részünk, emiatt sokaknál lehangoltság, fáradékonyság, koncentrációs problémák is előfordulhatnak. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,