Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.11.14)

Pénzcentrum2018. november 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2018.11.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2018.11.14).

36 órás előrejelzés

Szerdán egy hidegfront hatására északiasra fordul az áramlás, többfelé megélénkülhet a szél, napközben változóan felhős lesz az ég, gyenge eső, kisebb zápor csupán néhol keleten fordulhat elő. Hajnalban nyugaton és északon számíthatunk párás, ködös területekre, délután viszont itt lesz több a napsütés. A legmelegebb órákban 11-16 fokot mérhetünk. Csütörtökön már csak kevés helyen lehet párás, ködös a hajnal. A hideg, helyenként fagyos reggelt 9-14 fokos maximumok követik. A napsütést keleten zavarhatja több gomolyfelhő, de itt is csak jelentéktelen záporok alakulhatnak ki. Az északias szél a Dunától keletre többfelé élénk, erős lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán nyugaton és néhol északon okozhat korlátozott látási viszonyokat a hajnali pára, köd. Keleten a nap folyamán időnként eleredő eső teheti nedvessé, csúszóssá útszakaszokat, csökkentve a menetstabilitást. Máshol továbbra is érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Dunántúlon és északkeleten élénk lökésekkel kísért északias szél csökkentheti a menetstabilitást. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontérzékenyek görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhatnak. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. A Dunántúlon és északkeleten a megélénkülő szél fokozhatja a fejfájást, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhatunk. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,