Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.11.06)

Pénzcentrum2018. november 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.11.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.11.06).

36 órás előrejelzés

Kedden a Dunántúlon, keleten és északkeleten párás, ködös reggelre készülhetünk, helyenként ismét lassabban oszlik majd fel a köd, másutt azonban szikrázó napsütés ígérkezik. A középső és észak-dunántúli tájakon élénk, néhol erős délkeleti szélre számíthatunk. 15-20 fokig melegszik a levegő. Szerdán a párás, ködös reggelt követően folytatódik az átlagosnál melegebb, csapadékmentes idő. Több-kevesebb felhő azért lesz az égen, a délkeleti szél a középső országrészben továbbra is feltámadhat. A legmelegebb órákban 15-19 fokos hőmérsékletre számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a Dunántúlon és hosszabb ideig keleten, északkeleten pára- és ködfoltok jelenthetnek veszélyt a közlekedésben. Jelentősen csökken a látástávolság, illetve a nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Duna széles sávjában feltámadhat a délkeleti szél, mely némileg csökkenti a járművek menetstabilitását. A viszonylag meleg idő miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem érkezik front térségünkbe. A nappali felmelegedés pár fokot mérséklődik, de a melegedésre érzékenyek körében még jelentkezhetnek melegfronti jellegű tünetek gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál. Egyeseknél koncentrálási problémák is felléphetnek. A hűvös és nyirkos reggeli időszakban főként északkeleten és nyugaton jelentkezhetnek ízületi panaszok. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,