Ez gyors volt: megérkezett az első hó a Kékesre!

MTI2018. október 24. 17:00

Októberben már le is hullott az első hó az ország legmagasabb pontján kora délután. Emellett Gyöngyösön is havazott egy rövid ideig.

Kékestetőn havazott szerda délután; a heol.hu beszámolója szerint egy webkamera nem sokkal 13 óra előtt örökítette meg az idei szezon első hópelyheit.

A déli sípályán elhelyezett webkamera élőben rögzített felvételén jól látható, ahogy 12 óra 52 perckor hózápor érte el Magyarország legmagasabb csúcsát.

A Szeretlek Mátra egyik kommentelője szerint nemcsak a Kékestetőn, hanem Gyöngyösön is esett pár percig a hó - írta a portál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére megerősítette a kisebb havazást, a hőmérséklet Kékestetőn 4,8 fok volt.

Ha visszapörgeted a webkamerát, te is elcsípheted a havazást!

Lecsapott az orkán is

Megdőlt Budapesten a napi szélrekord kedden. 120 kilométeress szelet mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A korábbi budapesti október 23-ai szélerősség-rekord 73 kilométeres volt, amit 2017-ben szintén a János-hegyi műszer regisztrált. Most ugyancsak a János-hegyen mérték a legerősebb 120 kilométer/órás széllökést. Emellett a hegyi meteorológiai állomásokon is orkánerejű (nagyobb mint 115 kilométer/órás) széllökések voltak. Az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nagyobb területen elsősorban az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön lehetnek 70-90 kilométer/óra körüli lökések. A Mátrában, Börzsönyben és a Bakonyban időnként még a 90-100 kilométer/órát is meghaladhatja a szélsebesség. A nap második felétől lassanként veszít erejéből a szél, és csütörtökön kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség már sehol sem várható.

 

Címkék:
utazás, havazás, mátra, , kékestető, kékes, szélerősség,