Ezt senki nem teszi zsebre: Namíbiában is jobbak az utak, mint itthon

NapiCsárt2018. október 19. 16:50

A magyar utak híresen rossz minőségéről szinte megszámlálhatatlan mennyiségű anekdota kering az internetes fórumokon éppúgy, mint a családi ebédeken. A helyzet súlyosságát pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy egy friss nemzetközi jelentés szerint a hazainál még Namíbiában és Ruandában is bőven jobb a helyzet. Megnyugvást pedig igazából csak az jelenthet, hogy Szlovákiában és Romániában legalább a miénknél is rosszabb a helyzet.   

A World Economic Forum összesen 137 ország úthelyzetét hasonlította össze egy 1-7 terjedő skálán, melyen az egyes a legrosszabb, míg a 7-es a kivételesen jó állapotú úthálózatot jelenti. A lista élén az Egyesült Arab Emirátusok végzett 6,4 ponttal, míg a második helyen Szingapúr, a harmadikon pedig Svájc futott be. A Top 10-be rajtuk kívül még Szingapúr, Hollandia, Japán, Franciaország, Portugália, Ausztria és az USA fért be.

Magyarország az összesített lista 62. helyén végzett 4,1 ponttal, és ezzel egyébként a környező országok közül verjük Szlovákiát, Romániát, Szerbiát és Ukrajnát is. Ausztriától és Horvátországtól viszont nagyon csúnyán elmaradunk, továbbá Szlovénia is előttünk végzett. 

Loading...

Az összesített lista végén pedig Haiti, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Mauritánia végzett.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, magyarország, út, felmérés, jelentés, utak, útminőség,