Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.10.16)

Pénzcentrum2018. október 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.10.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.10.16).

36 órás előrejelzés

Kedd reggel a Dunántúlon változóan felhős-napos időre ébredhetünk, a Dunától keletre viszont gyengén felhős, derült idő lesz a jellemző. Foltokban pára, köd kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul. Napközben a Dunától keletre sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon viszont több felhő lehet az égen, estefelé nyugaton, északnyugaton néhol az eső is csepereghet. Az ország középső harmadán, valamint északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szerda reggel is a Dunától keletre élők ébredhetnek napos időre, a Dunántúlon felhősebb lehet az ég, nyugaton, északnyugaton pedig néhol az eső is csepereghet. Foltokban - elsősorban délnyugaton - pára, köd képződhet. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 9 fok között alakulhat.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden hajnalban foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. Sokfelé ragyogó napsütésre lehet számítani, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az ország középső harmadában és északnyugaton élénk délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Kedden estefelé nyugaton, északnyugaton néhol csepereghet az eső, mely nedves, vizes, csúszós útszakaszokat okozhat. Fontos a körültekintő közlekedés, ugyanis a nappali hirtelen melegedés miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem lesz front a térségünkben. A reggeli hideg, helyenként párás, ködös időben azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A vérnyomás-panaszokkal és a keringési rendellenességgel élőknél a nagy napi hőingás okozhat kellemetlenséget. A meleg időben fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, koncentrálási problémák előfordulhatnak. A szelesebb tájakon fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet. A kellemes időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, így erősíthetjük immunrendszerünket. Reggelente nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,