Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.10.12)

Pénzcentrum2018. október 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.10.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.10.12).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel derült, napos időre ébredhetünk, de foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. Csapadék sehol sem várható. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Napközben is derült, napos időben lesz részünk, csak néhol lehet egy-egy kósza felhő az égen, csapadéktól továbbra sem kell tartanunk. A Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Szombat reggel is napos, derült időre számíthatunk, de elsősorban nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd kialakulhat. A szél gyenge marad. A minimum-hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken eleinte foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, majd délelőtt ezek mindenhol feloszlanak. Országszerte nyugodt, napos időre lehet számítani, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Csapadék nem várható. A Dunántúlon és délen megélénkülhet a délkeleti szél, mely kis mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Fontos a körültekintő közlekedés, ugyanis a nappali hirtelen melegedés miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is marad a frontmentes idő. Reggelre foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok, a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. A vérnyomás-panaszokkal és a keringési rendellenességgel élőknél a nagy napi hőingás okozhat némi kellemetlenséget. A kellemes időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, így erősíthetjük immunrendszerünket. Reggelente nagy lehet a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,