Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.10.04)

Pénzcentrum2018. október 4. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.10.04).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.10.04).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön változóan felhős-napos idő ígérkezik, de csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szelet a középső tájakon kísérhetik még élénk, néhol erős lökések. Hajnalban 1-7 fokot mérhetünk, délutánra azonban 15-20 fokig melegszik a levegő.

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés. A délkeletire forduló szelet északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Csípős hajnalra készülhetünk 0 és 6 fok közötti minimumokkal, helyenként gyenge faggyal. Délután 16 és 22 fok közötti csúcshőmérséklet várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön csapadék már nem valószínű, így száraz utakra kell számítani. Az északnyugati szelet a középső országrészben kísérhetik még élénk lökések, melyek kissé lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását. Napközben változóan felhős-napos időre van kilátás, így a napszemüveget érdemes bekészíteni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön fronthatás ugyan már nem várható, viszont többfelé hideg lesz a reggel. Emiatt nagy lesz a megfázásveszély, valamint az ízületi bántalmak is fokozódhatnak. Ezt követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet, nagy lesz a hőingadozás, ami a melegre fokozottan érzékenyeknél enyhe migrént, fáradékonyságot, a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást idézhet elő. A középső tájakon megélénkülő szél egyeseknél még okozhat nyugtalanságot, ingerültséget, de a változóan felhős-napos időben érdemes lesz kimozdulni és hosszabb időt a szabadban tölteni. Reggelente öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,